photo: Marthijn Uittenbogaard
News Biography Publications Links Contact search

Pedofilie; normaal over kunnen praten

(Geplaatst op website Gay Krant)

© 2 november 2003 Marthijn Uittenbogaard
Ik reageer bij deze op het stukje "COC Breda: houdt scheiding pedo en homo helder", een stelling van André van Wanrooij. (Gay Krant 494; okt/nov 2003)
  • Pedofilie betekent seksuele aantrekkingskracht en/of liefde met een erotische component tussen een volwassenen en een prepuberaal kind.
  • Pedoseksualiteit betreft daadwerkelijke seksuele handelingen tussen een volwassene en een kind. (Alhoewel deze term vaak ook als de geaardheid wordt gebruikt.) De Vereniging Martijn kiest voor de eerste definitie. Dit praat makkelijker namelijk. Ook noemen pedo's zichzelf doorgaans pedofiel in plaats van pedoseksueel.
  • Homofilie/homoseksualiteit betreft seksualiteit (in de ruimste betekenis van het woord) tussen personen die beide volwassen, globaal 18 jaar en ouder, zijn.
  • Daar tussenin spreek je van efebofilie. Namelijk een volwassene met een jongeling (globaal 10-20 jaar; of 12-20 maar de puberteit begint steeds eerder).
Het is logisch dat er tussen pedo en efebo altijd overlap bestaat. Ook tussen efebo en homo is er overlap. Bijna niemand valt wel op een 18-jarige maar totaal niet op een 17-jarige. Dus dit strikt gescheiden houden is behoorlijk belachelijk. Het argument over de te ontvangen subsidie in het artikel vind ik ook erg storend. Subsidie maakt inderdaad vaak politiek correct denk ik dan. Het allermeest ergerde ik mij aan het feit dat André van Wanrooij zich stoort aan het feit dat Intermale adverteert in het pedoblad OK. Homo's zijn divers, dus er kunnen er ook tussen zitten die wel de OK willen verkopen en er in willen adverteren. Het allerergste is homogeniteit na willen streven. André, die deze mening heeft, discrimineert zo homo's waaronder dus zichzelf. Klaagt hij, wanneer hij hetero zou zijn, ook over hetero's wanneer het boekje Lolita weer eens een keer in de boekhandels opduikt?

Wat de Gay Krant zou moeten doen - geaardheid verplicht gezien het recente verleden met vervolging - is het voor mensen op nemen die pedofiele gevoelens hebben alsook voor mensen met efebofiele gevoelens. Als de Gay Krant praktizerende pedo's en efebo's afkeurt zetten ze dat er simpelweg bij. Niemand is gebaat bij een taboe. Ook kinderen en jongeren niet. De Vereniging Martijn krijgt dikwijls doodsbedreigingen per e-mail, telefoon (ook privé) en post (ook privé). Dit komt dubbel zo hard aan als je het gevoel hebt dat de samenleving het in dit geval (pedo's) wel best schijnt te vinden.

Volg je geweten en niet de huidige politieke correctheid; binnen honderd jaar zijn jullie net als ik toch dood, waarom dan een zo politiek correct leven leiden is mij een raadsel. Luister eens naar het hart of naar het kind in jezelf. Kinderen zijn vaak aardig maar ze groeien vaak op tot individuen die de heersende moraal zo erg overnemen dat ze hierdoor bij minderheden vaak onnodig veel leed veroorzaken.

Ik zal tenslotte nog een voorbeeld van overlapping geven. Ikzelf val op prepubers (vooral jongens maar ook wel meisjes), ik val op pubers (vooral jongens) en ik val op jongens tot een jaar of dertig. Zelf seks met iemand van boven de dertig is niet uitgesloten. Dus ik ben behalve pedo (niet praktiserend overigens) ook homo, bi, tri en multi. Zie hier het belachelijke van het hokjesdenken wanneer je deze als te extreem handhaaft. De hokjesgrenzen zijn bijna nooit scherp te stellen namelijk.

Hopend op een publiekelijke stellingname van het COC en/of de Gay Krant, anno nu, tegen discriminatie van pedofielen. Van de politiek en (overige) pers hoeven we niets te verwachten blijkt helaas al jaren.

groetjes,
Marthijn Uittenbogaard,
Bestuurslid Vereniging Martijn
(op persoonlijke titel geschreven)

2 november 2003

-----------------------

Een e-mail-voorbeeld van voor ons bijna dagelijke kost:

Ik wilde toch even een reactie geven op jullie site, denkwijze en bekendmaking in de media,

als jullie mijn buurman zouden zijn, zou ik jullie afschieten, smerige teringlijers!!! Er moeten wel heel veel steekjes loszitten bij jullie!! Jullie zijn een schande in de maatschappij, doodschoppen moeten ze jullie', dat zou tenminste zinvol geweld zijn!!!!!!

DOOD AAN ALLE MONGOLEN ZOALS JIJ/ JULLIE!!!!!!

Jullie zijn een ziekte, hoop dat hitler terug komt en mensen zoals jullie aan pakken. Want jullie zijn zeker minder waardig!!! Je bent nog minder als een hond. Verrot maar snel, zieke lijers!!!

Mzzl Mark, die flikker uit het park!!!, maar ik doe het tenminste niet met kleine kinderen!!!!

-----------------------

Staat er onverhoopt een typ-/spel-/taal- of feitelijke fout in bovenstaande tekst?
Of wilt u reageren op de tekst? Dan hoop ik dat u contact opneemt.
"Wees eerlijk en laat zien wie je bent."
"Kinderen moeten veel meer zeggenschap krijgen."
"Alle zedenwetten moeten weg."
"Pedohaat heeft niets met seks te maken."
"We gaan verkeerd met seksualiteit om."
"Hoe zinniger wat je zegt, hoe bozer men wordt."
"Zonder pedofilie zou de wereld veel armer zijn."