photo: Marthijn Uittenbogaard
News Biography Publications Links Contact search

Debat pedoseksualiteit op de Vrije Universiteit Brussel

© 20 oktober 2017 Marthijn Uittenbogaard

Dinsdag 17 oktober jl. werd er een debat gehouden over pedoseksualiteit. Dit debat vond plaats op de Vrije Universiteit Brussel. De studiekring Vrij Onderzoek (VO) organiseerde dit debat en had hiervoor Ad van den Berg en mij (Marthijn Uittenbogaard) uitgenodigd. Op de website van de VRT [1] verklaart Laura Berthoud, voorzitter van VO, waarom ze ons uitnodigden: "In onze studiekring Vrij Onderzoek proberen we verschillende onderwerpen aan bod te laten komen waar weinig over gesproken wordt. We willen taboeonderwerpen op een open, maar ook kritische manier bespreken".


Debat pedoseksualiteit, Vrije Universiteit Brussel, 17 oktober 2017

Het debat werd goed bezocht. Meer dan honderd studenten, misschien zelfs 150, zaten in de zaal. Het debat werd geleid door een debatleider van de VO en er was een zogenaamde fact checker. Studenten uit de zaal stelden veelvuldig vragen aan Van den Berg en mij.

Naast de VRT had ook de website Het Laatste Nieuws vooraf aandacht voor dit debat. In dat stuk staat dat ik meermaals veroordeeld ben voor 'aanranding en het bezit van kinderporno'. Ik ben nooit veroordeeld en heb HLN dit gemaild, waarop zij hun artikel deels hebben aangepast. De veroordeling verdween uit de inleiding maar verderop hebben ze de tekst laten staan.

De geluidskwaliteit van de video is niet optimaal. Omdat VO besloot de video live te streamen op Facebook is het debat wel bewaard gebleven.

Noten
[1] Studiekring VUB in gesprek met Nederlandse pedofielenpartij - door Leslie Hodge - www.vrt.be/vrtnws/nl/2017/10/17/studiekring-vub-in-gesprek-met-nederlandse-pedofielenpartij/ - VRT NWS; 17 oktober 2017
[2] Opmerkelijk initiatief aan VUB: ga vanavond in gesprek met twee pedofielen - www.hln.be/nieuws/binnenland/opmerkelijk-initiatief-aan-vub-ga-vanavond-in-gesprek-met-twee-pedofielen~a5c5c2bf/ - HLN; 17 oktober 2017

Staat er onverhoopt een typ-/spel-/taal- of feitelijke fout in bovenstaande tekst?
Of wilt u reageren op de tekst? Dan hoop ik dat u contact opneemt.
"Wees eerlijk en laat zien wie je bent."
"Kinderen moeten veel meer zeggenschap krijgen."
"Alle zedenwetten moeten weg."
"Pedohaat heeft niets met seks te maken."
"We gaan verkeerd met seksualiteit om."
"Hoe zinniger wat je zegt, hoe bozer men wordt."
"Zonder pedofilie zou de wereld veel armer zijn."