photo: Marthijn Uittenbogaard
News Biography Publications Links Contact search

'Progressief' links ontkent ongemakkelijke uitkomsten

De Groene Amsterdammer, Niet Geplaatst

© 29 maart 2018 Marthijn Uittenbogaard

Medisch historica Alice Dreger beschrijft in haar boek Galileo's Middle Finger uit 2015 dat 'wetenschappers onder vuur kwamen te liggen nadat ze hadden geconcludeerd dat niet elk kind dat seksueel misbruikt is daardoor psychisch beschadigd raakt.' Dit schreven Hidde Boersma & Jop de Vrieze in de Groene van 22 maart jl. Het stuk gaf diverse voorbeelden betreffende progressief links dat ongemakkelijke uitkomsten ontkent. Het woord progressief werd door de auteurs van het artikel gebruikt. Maar wat is er progressief wanneer je feiten naast je neer legt? Het zou fijn zijn wanneer niet elk kind schade ondervindt van een pedoseksuele relatie. Maar het gaat zogenaamd progressief links niet om het voorkomen van leed maar om een rechtse zedelijke norm. Wat wij links noemen is al jaren conservatief. In een recent onderzoek Children's disclosures of sexual abuse in a population-based sample door Hanna-Mari Lahtinen et al. in Child Abuse & Neglect van februari jl. staat het volgende:

"A representative sample of 11,364 sixth and ninth graders participated in the Finnish Child Victim Survey concerning experiences of violence, including CSA [CSA staat voor Child Sexual Abuse, dit is geen wetenschappelijke maar een normatieve term]. CSA was defined as having sexual experiences with a person at least five years older at the time of the experience. Within this sample, the CSA prevalence was 2.4%. [...] For the boys, the experience was often positive (71%), whereas only 26% of the girls evaluated the experience as positive."

Werk dus aan de winkel voor progressief links. Zoek uit of die 71% en die 26% alsnog trauma's krijgen en zo nee dan kan de wetgeving worden aangepast als blijkt dat kinderen wel degelijk instemming kunnen geven. Ik ben niet bang voor de waarheid. Eerlijk links zou dat ook niet moeten zijn. Zelf beweer ik al jaren dat pedo- en efeboseksualiteit voornamelijk strafbaar zijn vanwege de kinderemancipatie die we als samenleving nog altijd onwenselijk vinden en niet vanwege de zogenaamde vrijwel altijd onvermijdelijke schade bij vrijwillig aangegane relaties. Overigens is er een veel te groot deel negatief beleefde ervaringen bij jongens en helemaal bij meisjes (dit verschil zie je terug in meerdere onderzoeken). We moeten inzetten op goed seksueel onderwijs: het negatieve imago aangaande seksualiteit niet onnodig aanwakkeren en mensen leren lief met elkaar om te gaan. Scheelt een hoop leed.

Zal dit linkse blad mijn ingezonden brief plaatsen of heeft het daarvoor geen ruimte?

Staat er onverhoopt een typ-/spel-/taal- of feitelijke fout in bovenstaande tekst?
Of wilt u reageren op de tekst? Dan hoop ik dat u contact opneemt.
"Wees eerlijk en laat zien wie je bent."
"Kinderen moeten veel meer zeggenschap krijgen."
"Alle zedenwetten moeten weg."
"Pedohaat heeft niets met seks te maken."
"We gaan verkeerd met seksualiteit om."
"Hoe zinniger wat je zegt, hoe bozer men wordt."
"Zonder pedofilie zou de wereld veel armer zijn."