photo: Marthijn Uittenbogaard
News Biography Publications Links Contact search

Ergste Nederlander?

(E-mail aan redactie HP/De Tijd)

© 25 augustus 2005 Marthijn Uittenbogaard
Ik vind het schandalig dat Edward Brongersma door HP/De Tijd is genomineerd voor de ergste Nederlander. Hij pleitte voor afschaffing van de leeftijdsgrenzen in de zedelijkheidswetgeving. Was dit zo erg? Is er ooit bewezen dat pedoseks schadelijk is? Er zijn veel mensen die terug willen keren naar de vijftiger jaren van de vorige eeuw. Zie het recente artikel van Roelof Bouwman genaamd 'De ruïnes van de seksuele revolutie'. Dit betekent wel dat naast kinderseksualiteit ook homoseksualiteit weer volledig taboe wordt. Ik mag toch hopen dat dit nimmer zal gebeuren.

We leven al bijna in de jaren vijftig overigens. Er heerst een verstikkend klimaat waar je alleen een rechtse kwal mag zijn. Aardige mensen en mensen die zich baseren op aantoonbare feiten zie je amper in het publieke debat. Meer en meer meningen worden enkel gebaseerd op (gemanipuleerde) gevoelens.

Ik daag jullie uit om een artikel te schrijven met de bewijzen er in dat pedoseks schadelijk is. Of denken jullie te mogen schrijven dat homo's schadelijk voor de samenleving zijn, puur vanwege negatieve gevoelens tegenover homo's? Iets wat men tot voor kort deed namelijk.
Staat er onverhoopt een typ-/spel-/taal- of feitelijke fout in bovenstaande tekst?
Of wilt u reageren op de tekst? Dan hoop ik dat u contact opneemt.
"Wees eerlijk en laat zien wie je bent."
"Kinderen moeten veel meer zeggenschap krijgen."
"Alle zedenwetten moeten weg."
"Pedohaat heeft niets met seks te maken."
"We gaan verkeerd met seksualiteit om."
"Hoe zinniger wat je zegt, hoe bozer men wordt."
"Zonder pedofilie zou de wereld veel armer zijn."