photo: Marthijn Uittenbogaard
News Biography Publications Links Contact search

Goedendag en ik wens u wijsheid toe

© 16 oktober 2006 Marthijn Uittenbogaard
Zoals beloofd zou ik hier nog een laatste tekst schrijven. Ik mag namelijk met mijn Volkskrantblog geen politieke propaganda maken voor mijn eigen partij (PNVD). Mij werd verzocht bepaalde artikelen te verwijderen. Dit heb ik niet gedaan waarop de Volkskrant-internet-redactie verschillende artikelen verwijderd heeft en ik werd een tijdje geschorst. De schorsing is voorbij en ik kan hier weer schrijven. Hiep hoi.

Ik kan nu duidelijk maken dat alles politiek is. Een stoelpoot, kinderopvang, het weer. Als je er filosofisch naar kijkt is alles politiek. Eigenlijk zou je iedereen die lid is van een politieke partij daarom moeten bannen want direct of indirect geef je toch altijd een mening. Maar ook mensen die niet lid zijn van politieke partijen moet je bannen, daar elke uitspraak politiek is. Blijkbaar vindt de Volkskrant het alleen verkeerd wanneer je rechtstreeks belang hebt bij je schrijven. Dat je bijvoorbeeld in de Kamer komt en zo geld gaat verdienen. De Volkskrant ziet politici blijkbaar louter als personen die streven naar geldelijk gewin, macht en status. (Waarom zou je anders politieke meningen niet toestaan?) Op zich geen verkeerde conclusie wanneer je kijkt naar bijna alle huidige politici.

De reden dat de Volkskrant is begonnen met het aanbieden van blogs is vanwege het feit dat er blijkbaar een politieke correctheid bestond bij de Volkskrant. En ook bij andere kranten. Echter wat heeft het voor nut om beetje bij beetje dezelfde politieke correctheid hier ook in te voeren? Na kritiek op mijn blog volgde kritiek op de blog van Michiel Smit. En ook hij kreeg een schorsing.

Ik weiger te schrijven voor een medium waarbij ik bij elke zin moet nadenken of die wel of niet mag. Lijkt mij meer dan logisch. Ik wens de Volkskrant en alle andere politiek correcte anti-Vrijheid van Meningsuiting-media (99% van de media reken ik hiertoe) veel wijsheid toe.
Vrijheid van Meningsuiting is misschien wel het belangrijkste recht. Met dit recht kan je namelijk alle andere rechten zien te verkrijgen. Dit recht moet voor iedereen gelden. Ook voor mensen met een (zeer) afwijkende mening. Als ze inderdaad onzin verkopen kan je dat makkelijk weerleggen. Kan je het niet weerleggen dan moet er een belletje gaan rinkelen. Misschien hebben ze wel (een beetje) gelijk.
Wanneer de Vrijheid van Meningsuiting in Nederland zou bestaan had ik nooit een politieke partij hoeven oprichten. Wanneer alle meningen, feiten en dergelijke ingebracht kunnen worden komen we vanzelf wel uit bij de beste oplossingen.

Tekst oorspronkelijk geplaatst op mijn Volkskrantblog
Staat er onverhoopt een typ-/spel-/taal- of feitelijke fout in bovenstaande tekst?
Of wilt u reageren op de tekst? Dan hoop ik dat u contact opneemt.
"Wees eerlijk en laat zien wie je bent."
"Kinderen moeten veel meer zeggenschap krijgen."
"Alle zedenwetten moeten weg."
"Pedohaat heeft niets met seks te maken."
"We gaan verkeerd met seksualiteit om."
"Hoe zinniger wat je zegt, hoe bozer men wordt."
"Zonder pedofilie zou de wereld veel armer zijn."